atradu arī video

www.balsosanasbriviba.lv

Tavas tiesības ir Tava bagātība. Neatsakies no tā, kas pieder Tev!
www.atvertaparvaldiba.lv

Saskaņā ar LR Satversmi Latvija ir demokrātiska republika un valsts suverēnā vara pieder tautai.

Saskaņā ar LR Saeimas 2012.gada 8. novembrī pieņemtiem grozījumiem likumā ”Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu” ar 2015.gada 1. janvāri pilsoņu (tautas) tiesības balsot un iespējas ierosināt kā arī apturēt likumus Saeimā tiks nesamērīgi ierobežotas (izolēta no varas).

Šie likuma grozījumi nosaka, ka likumprojekta vai Satversmes grozījumu projekta iesniegšanai, referendumu iniciatoriem un atbalstītājiem par saviem līdzekļiem ir jāsavāc aptuveni 155 000 notariāli apstiprinātu parakstu pašreiz nepieciešamo 30 000 parakstu vietā.

Savākt 155 000 parakstu ir praktiski neizpildāms nosacījums un tas ir jāatceļ.

Tāpēc vēlamies savākt 30 tūkstošus parakstu un vairāk, lai šoruden rosinātu Saeimai atcelt 2012.gada 8. novembrī pieņemtos grozījumus. Ja Saeima atteiksies, tad tiks ierosināts tautas referendums.

2014. gada 6.augustā Centrālā vēlēšanu komisija ir atļāvusi, apstiprinājusi parakstu vākšanu!

Aicinām Tevi no 2014. gada augusta līdz septembrim parakstīties pie notāra par likuma grozījumu atcelšanu. Tavas tiesības ir Tava bagātība. Neatsakies no tā, kas pieder Tev!

Nr. 1. Paziņo mums par sevi, ka vēlies parakstīties par likuma grozījumiem, sūtot ziņu (Vārds, uzvārds, novads, kurā dzīvo), izmantojot kādu no pieteikšanās iespējām:

– sūtot īsziņu uz tālruni +371 20732888 (nav paaugstinātas maksas),
– sūtot e-pasta vēstuli uz [email protected],
– aizpildot pieteikuma veidni “Pieteikuma anketa”

Nr.2. Sākoties parakstu vākšanai (saņemsi atgādinājumu), dodies pie tuvākā notāra, lai parakstītos par likuma grozījumiem, ņemot līdzi notāra valsts nodevu € 2.84 un pasi vai eID.

Nr.3. Kad esi parakstījies pie notāra vai bāriņtiesā, lūdzam paziņot mums, lai varam pārliecināties, ka Tavs paraksts nokļūs Centrālajā vēlēšanu komisijā, sūtot ziņu (Parakstījos, vārds, uzvārds, notāra uzvārds), izmantojot kādu no pieteikšanās iespējām:

– sūtot īsziņu uz tālruni +371 20732888 (nav paaugstinātas maksas),
– sūtot e-pasta vēstuli uz [email protected].

Parakstu vākšanas atbalsta grupa
Koordinators biedrība „Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.